Merkez Bankası Gençlik Forumu 2018

Paylaş
Yazdır

 

Merkez Bankası, ilk Gençlik Forumunu 16 üniversiteden 160 öğrencinin katılımıyla 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü İstanbul Sakıp Sabancı Müzesi The Seed'de düzenledi.

Gençlik Forumunun amacı ekonomiye ilgi duyan, ekonomi gündemini yakından takip eden, ekonomik gelişmeleri daha iyi anlamaya ve yorumlamaya çalışan üniversite öğrencilerini bir araya getirmekti. Gün boyunca, katılımcılar ekonomi ve para politikasına ilişkin sorularını ünlü ekonomistlere ve Merkez Bankası yöneticilerine yöneltirken, kendi görüşlerini de dile getirme fırsatı buldular.

Etkinlikte Neler Yaşandı?

Etkinliğin ilk oturumunda Moderatör Güzem Yılmaz Ertem, ünlü ekonomistler Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu ve Murat Sağman’a fiyat istikrarına ve ekonomi gündemine ilişkin sorular yöneltti. İkinci oturumda, Merkez Bankası Başekonomisti Doç. Dr. Ali Hakan Kara, ülkemizde enflasyonun tarihine ilişkin ilgi çekici bir konuşma yaptı. Ardından Başekonomist Hakan Kara, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hakan Atasoy, Piyasalar Genel Müdürü Orhan Kandar ve Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mustafa Ömer Okay gençlerin merkez bankacılığına ve ekonomiye ilişkin sorularını yanıtladı. Ayrıca, düzenlenen bilgi yarışması ile öğrenciler para politikasına ilişkin bilgilerini test ederken eğlenme ve sürpriz hediyeler kazanma imkânı buldu.

Üniversiteliler, etkinliğin öğleden sonraki bölümünde, "Fiyat istikrarı sizin için neden önemli?" başlıklı sunumları ile ödül için yarıştılar. Yıldız Teknik Üniversitesinden Ekonominin Yıldızları takımının sunumu, diğer katılımcılar ve Merkez Bankası yöneticileri tarafından en iyi sunum seçildi.

Gençlik Forumu, Nil Karaibrahimgil “Kendi olmak” konulu bir konuşma yaparak gençlere önerilerde bulundur.

Ekonominin Yıldızları takımı, 11 Haziran 2018 tarihinde Merkez Bankası İdare Merkezinde Başkan Murat Çetinkaya ile tanışma fırsatı buldu.

Merkez Bankası Gençlik Forumu 2018 sırasında çekilen fotoğraflara TCMB Flickr hesabından ulaşabilirsiniz.